Beograd - Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost potpisaće protokol o povećanju plata zaposlenih u zdravstvu, koji je ponudila Vlada Srbije, uz uslov da plate nemedicinskim radnicima za 2006. budu povećane za 15,8, umesto ponuđenih 10,8 odsto, kao i da se nakon drugog kruga "racionalizacije ovoj" grupi zaposlenih dodatno povećaju primanja.

- Ponuđeni predlog je dobar u delu koji se tiče medicinskih radnika čija plate će ove godine biti povećana za 40,5 odsto, ali je ponuda za povećanje plata nemedicinskim radnicima za svega 10,8 odsto ponižavajuća, jer to ne pokriva čak ni realni rast inflacije - kaže za Danas Zoran Ilić, predsednik ovog sindikata, i dodaje da očekuje nastavak pregovora sa resornim ministarstvima.

Predstavnici druge dve reprezentativne organizacije, Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Sindikata medicinskih sestara i tehničara, potpisali su nedavno u vladi predlog o povećanju plata i rastu koeficijenta zaposlenih u zdravstvu za 2006.


Branislava Plančak i dalje na čelu sindikata zdravstva

- Branislava Plančak izabrana je ponovo, na Skupštini Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, za predsednika ovog sindikata u periodu od 2006. do 2010. Branislava Plančak je specijalista opšte medicine, zaposlena u Domu zdravlja Novi Sad.

Izvor