Jagodina - Jutros je u krugu Jagodinske pivare došlo do sukoba bivše direktorke i nezadovoljnih radnika.

Bivša generalna direktorka pivare Zorica Jerotijević jutros je sa oko 40 pripadnika obezbeđenja nasilno ušla u krug fabrike, kojom od novembra upravljaju radnici nezadovoljni načinom prodaje preduzeća. Radnici su, uz primenu nasilja, međutim, izbacili obezbeđenje, a tada, je, kako su novinarima izjavili portiri, porazbijano više kompjutera, prozora i vrata.

Više pripadnika obezbeđenja tražilo je lekarsku pomoć u Zdravstenom centru u Jagodini. Policija vrši uviđaj, a radnici drže pod kontrolom sve ulazne kapije.

Zorica Jerotijević bila je direktor pre prodaje pivare i na toj funkciji je ostala i posle prodaje, ali radnici ne priznaju ni njen novi izbor. Pivara je prodata 29. avgusta prošle godine, na aukciji, konzorcijumu na čijem je čelu Panbir iz Novog Sada, za 75.000 evra, uz obavezu da u narednih pet godina investira 4,5 miliona evra. Radnici smatraju da je bilo nepravilnosti u privatizaciji i poveli su sudske sporove, a jutrošnji incident je drugi pokušaj predstavnika Panbira da sa obezbeđenjem uđu u krug pivare.

Izvor