'Hvala na pomoći, ali neka Bandić ponudi posao nezaposlenim Zagrepčanima', kažu radnici bišeg TDZ-a na ponudu da se zaposle u gradskom holdingu.

ZAGREB - Radnici zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj, koji su 7. travnja zauzeli prostorije bivše Tvornice duhana Zagreb u Jagićevoj ulici, odbili su neslužbenu ponudu da se zaposle u zagrebačkom holdingu.

Sindikalna povjerenica Slavica Lovrić odnijela je u Gradsko poglavarstvo pismeni odgovor na neizravnu ponudu gradonačelnika Milana Bandića u kojem odbija mogućnost da 36 radnika uzme otpremnine i zaposli se u nekom gradskom poduzeću, ističući da oni i dalje žele proizvoditi cigarete.

"Zahvaljujemo na pomoći, ali mi smo već zaposleni u TDZ-u pa neka Bandić ponudi radna mjesta nekome od brojnih nezaposlenih Zagrepčana", izjavila je Lovrić.

Pobunjeni radnici i dalje ne žele prihvatiti odluku Uprave TDR-a o gašenju proizvodnje u Zagrebu te žele ishoditi poništenje privatizacije TDZ-a i nastaviti proizvodnju. Nakon što su razgovarali s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem, predstavnici radnika odnijet će u Sabor peticiju s podrškom saborskoj odluci kojom se obvezuju državna tijela da postupe prema nalazima Državne revizije o nezakonitostima u privatizaciji TDZ-a, kako bi i zastupnici potpisali tu peticiju. Osim toga, žele ponovno pokrenuti proizvodnju, unatoč tvrdnji Uprave TDR-a da bi to bilo ilegalno.

"Na potezu je Hrvatski fond za privatizaciju, koji treba donijeti privremenu mjeru za TDZ, kako bi mogli raskinuti ugovor o najmu tvornice s TDR-om i potom registrirati novo trgovačko društvo za proizvodnju cigareta", rekla je Lovrić.

Izvor

Vezani članci:

Bombom na direktora TDR-a (19. 4. 2006)

Naša mala tvornica – Tvornica duhana Zagreb (16. 4. 2006)

Radnicima Tvornice duhana Zagreb potrebna je pomoć! (15. 4. 2006)