Leskovac - Nova fabrika betona građevinskog preduzeća "Graditelj" je odlukom Opštinskog suda u Leskovcu juče prodata na aukciji za 900.000 dinara, radi namirivanja potraživanja radnika tog preduzeća zbog neisplaćenih zarada. Direktor "Graditelja" Petar Manić rekao je da je fabrika prodata po ceni šest puta manjoj od njene realne vrednosti, dodajući da je firma, zbog nenaplaćenih potraživanja u blokadi i ne može da učestvuje na licitacijama za dobijanje novih poslova.

"Neverovatna je ažurnost suda kada su u pitanju dugovi 'Graditelja', ali taj isti sud godinama ne donosi presude za naša nenaplaćena potraživanja, koja iznose preko 700 miliona dinara, što je sedam puta više od našeg ukupnog duga", kazao je Manić.

Najveći dužnici tog preduzeća, prema njegovim rečima, jesu nekadašnja Građevinska direkcija Srbije za izgrađene stanove u Leskovcu, beogradski "Energoprojekt" i opštine Medveđa i Vladičin Han. Preduzeće "Graditelj", koje je privatizovano pre osam godina po starom Zakonu o privatizaciji, zapošljava 280 radnika, prenosi Beta.

Izvor