Ovo je TikiWiki CMS/Groupware v1.9.11 -Sirius- © 2002–2008 od Tiki društvo Pon 22 of Jul, 2024 [04:32 UTC]
Borba na radnom mestu
Međunarodne aktivnosti
Istorija, teorija i kultura
Onlajn korisnici
Mi imamo 277 onlajn korisnika

Forum: Nauka

Forumi->Nauka->Voda ima "memoriju"

Hal 9000
Hal 9000
posts:230
5 zvezde
Voda ima "memoriju"


Evo jednog članka iz Glasa Javnosti. Tragično je što se ovakva lupetanja tretiraju potpuno ozbiljno, a da bi se to naglasilo o toma da je voda "živa" govori niko drugi do nekog inžinjera - dakle, titula je tu da zameni smisao, pri tome se činjenice mešaju sa nebulozama, jer deo ovog članka je tačan, ali suština je u laži koja se protura.

Zapažanja inženjera Miodraga Potića o mineralnim vodama u Srbiji

Niš - U našem laičkom razmišljanju o vodi smatra se da je ona "zdrava" za piće samim tim što je hlorisana, ili da je utoliko bolja što ima više minerala. Međutim, vrlo je važno znati da je uloga vode u ljudskom organizmu izuzetno velika, da ima veliku ulogu i u promeni DNK gena, ključnu ulogu u transportu minerala i drugih čvrstih materija koje unosimo kroz dnevne obroke i da "bolesna voda" može doneti i psihofizičke i organske poremećaje. Hlor koji bakteriološki čisti vodu, nažalost i pomaže da u njoj može nastati oko 140 raznih kancerogenih jedinjenja - tvrdi inženjer mašinstva iz Niša Miodrag Potić, koji se bavi istraživanjem voda u Srbiji i već ima i zvanično registrovane pronalaske vezane za analize i tretman voda.

- Srbija ima više od 200 izvora mineralnih voda i banja, što je izuzetno bogatstvo ali koje se mora i negovati i sačuvati - kaže Potić. On dalje naglašava da je zdrave vode za piće sve manje na našoj planeti i da se svetska nauka sve više i sve ozbiljnije bavi problemima vezanim za vodu, a u našoj zemlji je po tome naročito poznat profesor dr Đuro Koruga sa Mašinskog fakulteta iz Beograda, a čiji je stručni saradnik upravo Miodrag Potić.


Vapaji tela za vodom

Dr Ferejdun Batmanheliđ, poreklom iz Irana, izazvao je veliku pažnju svojom knjigom "Vaše telo vapi za vodom", u kojoj na osnovu svojih kliničkih iskustava potvrđuje da je voda efikasan lek od mnogih, pa i najtežih bolesti. On podseća da se ljudsko telo razvilo od vrsta nastalih u vodi i da zato voda ima i dalje "životodajno dejstvo" na čoveka. Mnoge bolesti su zapravo signali dehidracije pojedinih delova tela i zato piti vodu samo kada ste žedni nije dovoljno.

Recept dr Ferejduna je - dve čaše vode pola sata pre, zatim dve čaše pola sata posle jela i ostatak do najmanje dva litra dnevno po želji. To je po njemu siguran recept za duboku starost.

Na pitanje koju vodu piti, inženjer Potić ima zanimljiv odgovor.
- Ako bih rekao da treba piti zdravu i dobro harmonizovanu vodu, ništa vam neće biti jasno. Ako bih rekao i da je najzdravija svaka flaširana mineralna voda kakvih ima na tržištu, izrekao bih neistinu. Istovremeno, ako bih rekao i šta mislim o pojedinim mineralnim vodama na našem tržištu, ljuto bih se zavadio sa proizvođačima tih voda. Zato ću samo reći da je malo voda koje su idealne za ljudski organizam, što znači da ih pre ulaska u vodovode ili pakovanja u flaše treba harmonizovati u pogledu mineralnog sastava, izvršiti klasterizaciju i energetizaciju - kaže za Glas Potić.

On naglašava da kod nas na tržištu već ima solidnih uređaja za filtriranje vode, ali i da je nakon toga potrebno vodu "harmonizovati" preko uređaja zvanog magnetajzer čiji je konstruktor profesor dr Đuro Koruga sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

- Voda može da se "razboli", a pomoću magnetajzera se stvara nova organizacija njenih molekula i jona tako da se ona stabilizuje i ne "udara" na ljudski organizam koji je inače 70 odsto zapreminski, a 54 odsto po težini sastavljen upravo od tečnosti. Magnetajzeri se, inače, zajedno sa filterima, mogu ugrađivati u sve sisteme iz kojih koristimo vodu, a magnetski stabilna voda znači i energetski stabilniji i zdraviji organizam, slobodno možemo reći i lek. Kada prođe kroz magnetajzer, voda postaje napitak za dobro zdravlje i raspoloženje. Jer, takva voda jača odbrambeni imuni sistem i psihofizičko stanje i prosto podmlađuje organizam - kaže inženjer Potić.

Iz bogate svetske naučne literature kojom raspolaže Potić uočili smo zanimljiv stav japanskih naučnika da "voda ima memoriju", da pamti svoje prethodno stanje i ka njemu ponovo teži i da "spoljšnji uslovi, čak i muzika, govor ljudi i molitve, utiču na izgled kristala vode".


  korisnik je offline
u: Pet 13 of Jan, 2006 [07:43 UTC] ocena: 0.00 čitanja: 20599

Posted messages

autor poruka
meli
meli
posts:12
2 zvezde
korisnik je offline
Re: Voda ima "memoriju"
u: Pet 14 of Jul, 2006 [20:10 UTC] ocena: 0.00
wow
kakve budalaštine


autor poruka
sasa
sasa
posts:124
4 zvezde
korisnik je offline
Re: Voda ima "memoriju"
u: Sub 15 of Jul, 2006 [09:18 UTC] ocena: 0.00
osim zadnjeg pasusa koji jeste iracionalno verovanje, sve ostalo je čist marketing za prodaju magnetajzera. svako može da izmišlja svašta da bi prodao svoj proizvod, pa i neki inženjer. čovek rešio da zaradi na naivnosti ljudi. nije ni prvi ni zadnji.

Prikaži poruke:
 
Narodni ustanak u GrčkojUndefined rss id 2
Pažnja!


GNU FDL Powered by TikiWiki Powered by PHP Powered by Smarty Powered by ADOdb Napravljeno uz pomoć CSS Powered by RDF osnaženo sa HAWHAW
rss Članci RSS Galerije slika RSS Forumi rss Direktorijumi
[ Vreme izvršavanja: 0.10 sekundi ]   [ Korišćena memorija: 3.84MB ]   [ 101 upita baze podataka ]   [ GZIP Disabled ]   [ Opterećenje servera: 1.24 ]