Požarevac - Danas je osamnaesti dan štrajka lekara, farmaceuta i biohemičara Opšte bolnice "Dr Vojislav Dulić" u Požarevcu, kojim zahtevaju smenu kompletnog rukovodstva Zdravstvenog centra. Aleksandar Matić, direktor bolnice, sam je podneo ostavku i na njegovo mesto prekjuče je postavljen hirurg Bojan Radovanović. Kako smo nezvanično saznali, Radovanović je na ovo mesto postavljen, iako nije bio zaposlen u Zdravstvenom centru, već je radio u privatnoj klinici "Arheus", u centru grada, čiji je suvlasnik.

Prema najavi advokata Anđelije Milivojević, pravnog zastupnika štrajkača, desetak požarevačkih lekara, zajedno s kolegama iz drugih gradova Srbije, okupiće se danas u podne ispred Ministarstva zdravlja, u znak protesta zbog neispunjavanja obećanja po pitanju kolektivnih ugovora. Lekarima je i dalje zabranjeno da daju izjave za javnost, po naredbi direktora, zbog čega su oni Ustavnom sudu podneli inicijativu za preispitivanje ustavnosti i zakonitosti ove naredbe jer je doneta bez saglasnosti Upravnog odbora.

Takođe, Opštinskom sudu u Požarevcu podneta je tužba protiv direktora Miodraga Ilića zbog rešenja o suspenziji neuropsihijatra Vojina Kuzmanovića, zbog toga što je javno iznosio kritike na račun rukovodstva Zdravstvenog centra. Iako se u štrajku nalazi 94 lekara, farmaceuta i biohemičara, od ukupno 112, koliko ih ima u Zdravstvenom centru, direktor Ilić i dalje ne priznaje postojanje ovog štrajka.

IzvorVezani članci

Lekari u Opštoj bolnici u Požarevcu i dalje ne rade (17. 6. 2006)

Štrajk u Požarevačkoj bolnici (12. 6. 2006)

Štrajk u bolnici u Požarevcu (9. 6. 2006)

Lekari počeli da štrajkuju (7. 6. 2006)