Beograd - U užičkom saobraćajnom preduzeću 'Raketa' sledeće nedelje biće uveden predstečajni postupak.

Predstavnik štrajkačkih odbora 'Rakete' Srđan Milanović izjavio je to za B92 posle jučerašnjeg sastanka delegacije štrajkača sa republičkim ministrom za privredu Predragom Bubalom u Beogradu. Ministar Bubalo je radnicima 'Rakete' dao čvrste garancije da će se vlada aktivno uključiti u rešavanje problema 'Rakete'", kaže Milanović.

"Jedan od koraka je da manjinski akcionari, odnosno zaposleni, kao jedan od poverilaca kod Trgovinskog suda u Užicu, pokrenu zahtev za predstečajni postupak. Mi bismo u tom slučaju dobili drugi račun, stečajni upravnik bi tako odredio kako će se obavljati proces rada, preduzeće bi moglo normalno da posluje. Taj predstečajni postupak ima samo dva rešenja – jedno je da preduzeće ode u kompletan stečaj, a drugo je konsolidacija firme, bilo uz pomoć strateškog partnera ili na drugi način", kaže Milanović.

Milanović kaže da postoje indicije da su neke strane kompanije zainteresovane za preuzimanje Rakete. On je najavio i normalizaciju autobuskog saobraćaja u Užicu u nedelju, posle dvodnevne obustave rada.

Izvor


Vezani članci

Protest radnika "Rakete" (19. 5. 2006)

Zbog štrajka nema prevoza u sedam opština Zlatiborskog okruga (19. 5. 2006)

Gazda krčmi „Raketu“ (4. 5. 2006)

Radnici užičke „Rakete“ blokirali put do Zlatibora (30. 4. 2006)

Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid (30. 4. 2006)

Užička „Raketa“: direktor u apsu, radnici u štrajku (19. 4. 2006)

Štrajk radnika užičke „Rakete“ (1. 4. 2006)