Užice - Radnici užičkog saobraćajnog preduzeća "Raketa" nastavljaju štrajk započet pre mesec dana, ali će od danas autobusi tog preduzeća ponovo krenuti na svim linijama u međumesnom, gradskom i prigradskom saobraćaju, potvrdio je juče Tanjugu član Štrajkačkog odbora Srđan Milanović.

On je ukazao da je ministar privrede Predrag Bubalo pre dva dana u razgovoru sa predstavnicima "Rakete" i opštine Užice dao garancije da će se Vlada Srbije aktivno uključiti u rešavanje problema ovog preduzeća, čiji radnici su pre tri dana potpuno obustavili rad i prouzrokovali kolaps u javnom prevozu.

Radnici "Rakete" traže raskid kupoprodajnog ugovora sa većinskim vlasnikom Milošem Radenkovićem, kojeg optužuju da ne poštuje obaveze, ne isplaćuje zarade, kao ni doprinose i poreze, da je dug dostigao oko sedam miliona evra i da je račun blokiran skoro godinu dana. Radnici najavljuju da će u Trgovinskom sudu pokrenuti predstečajni postupak u "Raketi", što bi trebalo da omogući kontakt sa novim strateškim partnerom, najverovatnije sa nemačko-izraelskom firmom, koja je ovih dana pokazala interes za ovo užičko preduzeće.

Izvor


Vezani članci

Protest radnika "Rakete" (19. 5. 2006)

Zbog štrajka nema prevoza u sedam opština Zlatiborskog okruga (19. 5. 2006)

Gazda krčmi „Raketu“ (4. 5. 2006)

Radnici užičke „Rakete“ blokirali put do Zlatibora (30. 4. 2006)

Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid (30. 4. 2006)

Užička „Raketa“: direktor u apsu, radnici u štrajku (19. 4. 2006)

Štrajk radnika užičke „Rakete“ (1. 4. 2006)