Užice - Miloš Radenković, biznismen iz Kraljeva, većinski vlasnik užičke "Rakete" ogradio se u jučerašnjem saopštenju za štampu od "uzroka i posledica nezakonitog štrajka zaposlenih u "Raketi".

Radenković tvrdi da su "uzroci štrajka u "Raketi" nezabeležen primer u tranzicionim zemljama, kada se, u uslovima tržištnog poslovanja, ostaci samoupravljačke svesti pojedinih članova štrajkačkog odbora povežu sa vrhom tadašnje lokalne vlasti".

- No, komediji apsurda tu nije kraj. Naime, preko javnih glasila većinski vlasnik Miloš Radenković svakodnevno saznaje o pregovorima koji se vode za prodaju većinskog paketa akcija?! Svakodnevno se "preko novina" upoznaje sa detaljima pregovora i sa novim kupcima za koje, uzgred budi rečeno, nikad nije čuo - piše u saopštenju koje su potpisali Služba marketinga i portparol Radenkovićevog MR Sistema.

U saopštenju se dalje navodi da su "zbog neprofesionalnog stava pojedinih novinara koji neobjektivno izveštavaju o ovoj problematici, uz pomoć i na bazi izjava manje grupe radnika "Rakete", prouzrokovane poteškoće u radu i drugih preduzeća koja se nalaze u sklopu "MR sistema".

- Kao čovek koji se uvek trudio i poštovao slovo zakona i racionalno postavljao prioritete, nakon rešavanja problema u "Raketi", Radenković će pokrenuti tužbe i tražiti adekvatnu pravnu zaštitu za svu štetu koja mu je načinjena kako na profesionalnom tako i na ličnom planu - saopštili su juče iz Radenkovićevog Sistema.

Izvor


Vezani članci

Autobusi "Rakete" ponovo u pogonu (22. 5. 2006)

Protest radnika "Rakete" (19. 5. 2006)

Zbog štrajka nema prevoza u sedam opština Zlatiborskog okruga (19. 5. 2006)

Gazda krčmi „Raketu“ (4. 5. 2006)

Radnici užičke „Rakete“ blokirali put do Zlatibora (30. 4. 2006)

Vozači "Rakete" priterali vlasnika uza zid (30. 4. 2006)

Užička „Raketa“: direktor u apsu, radnici u štrajku (19. 4. 2006)

Štrajk radnika užičke „Rakete“ (1. 4. 2006)